Gőzágy

LEVENLA gyógynövényes gőzágy® gyógynövényes kezeléseinek egyedi jellemzői 

Tradicionális,- egyedülállóan, kizárólag gyógynövényeket használ a kezelésekhez (nincs szükség illóolaj kivonatra, illatjavítóra, szintetikus és adalékanyagokra).

A kezelések 100%-ban természetesek, közvetlenül a növények illóolaj hatóanyagcsoportjára épülnek. Gyógynövények hatóanyaga- bőrön keresztül és belélegzéssel kerül a szervezetbe (nem kell lenyelni, meginni).
Innovatív, a kezelések jellemzői (hatóanyagtartalom, hőmérséklet, idő)  programokkal személyi igényekre szabhatók.
A kezelés lokális,- testrészt/testrészeket ér hőhatás, nem pedig az egész testünket, ezért az átlagostól magasabb hőt tudunk elviselni az érintett testrésznél, mélyebben érvényesül a meleg hatás ( pl. csípő, derék, hát).
Több kezelési funkció,-a kezelések az egészségvédelem mellett, a feltöltődést és a testkozmetikát is támogatják (például, arcgőzölés,arckezelés, csípő méret csökkentés).
Kényeztető,- a kezelések SPA- Wellness személyes élményt nyújtanak (a hatékony aromaterápia, mindig bensőséges, csak én, és az illat).

Hogyan működik?

LEVENLA gyógynövényes gőzágy® a gyógynövények illatos hatóanyagát (illóolaját) vonja ki és használja fel terápiás célokra. A kezelés háton fekvő testhelyzetben történik. Aromaterápia során a gyógynövények illóolaja a lokálisan kezelt testfelületen (derék, csípő, hát) bőrön keresztüli felszívódással jut a szervezetbe, a hatóanyag felszívódást a meleg-terápia hatása támogatja. Illatterápia során szaglással és belélegzéssel. (Illatterápia az aromaterápia egy fajtája.) Az illóolaj összetevők kis molekulatömegük miatt gyorsan bekerülnek a véráramba és eljutnak minden szervhez. A gyógynövények hatóanyaga a kezelés első perceitől fokozódó mértékben fejti ki hatását a szervezetben (helyi és távolhatással rendelkeznek), az alkalmazott gyógynövényekre jellemző humán hatásokat eredményezve.

A LEVENLA gyógynövényes gőzágy® kezelései az aromaterápia, meleg-terápia és a gyógynövényes gőzborogatás népi gyógyászatban alkalmazott több évszázados terápiás tapasztalataira és a gyógynövények tudomány által igazolt hatásaira épülnek! 

Egészségmegőrzés gyógynövényes kezeléssel

Miben és hogyan segíthet a gyógynövényes kezelés? 

Például, a stressz tüneteinek enyhítésében, kimerültség, emésztési problémák, puffadás vagy a légutak tisztítása esetében, személyre szabott gyógynövény-mix kezelés alkalmazásával, amelyben a meghatározó funkciót betöltő borsmenta humán hatásai a következők: 

PSZICHÉS HATÁS: Serkenti az agy vérkeringését, energikus közérzetet hoz létre, erősíti az elmét, növeli a koncentrációs képességet, frissítő és élénkítő hatású. 

EMÉSZTÉST SERKENTŐ HATÁS: A mentol a bélrendszer izmait lazítja, emellett gyulladás gátló és nyugtató hatású. Serkenti az étvágyat és enyhíti a görcsös fájdalmat a gyomor-bélrendszerben. Növeli az epe termelést, epehólyag ürülését, segíti a zsírok emésztését. 

LÉGZÉS KÖNNYÍTŐ HATÁS: Tisztítja a légutakat. Köptető hatású, a hörgőkben csökkenti a viszkózus nyák termelését, a hígabb váladékot termelő mirigyek aktivitását növeli. 

IZOMLAZÍTÁS: A meleg terápia és a borsmenta ellazítja például a hát merev izmait, ezzel jól előkészíti a kézi masszázst, ezáltal a masszázs hatékonysága jelentősen javul.  

BŐRRE GYAKOROLT HATÁS: Antibakteriális, gombaölő (körömgomba) és gyulladáscsökkentő, ennek eredményeként nagyon hatásos a pattanások vagy más gyulladásos bőrbetegségek ellen (arcgőzölés, arckezelés). Az olaj szabályozza a túlzott faggyúkiválasztást, így megakadályozza, hogy a pórusok eltömődjenek és pattanások alakuljanak ki.

TESTSÚLYCSÖKKENTÉS: Az anyagcsere folyamatok intenzív fokozásával támogatja a testfogyást.

Mi a különbség a klasszikus és a LEVENLA gyógynövényes gőzágy® által végzett aromaterápia között? 

Anyaghasználat területén

A népi gyógyászati tradícióknak megfelelően a gőzágy alapanyagot, gyógyszerkönyv minőségű gyógynövényeket használ.

Miért jelent ez előnyt?

Klasszikus aromaterápia során illóolaj kivonatokat használunk, melyek feldolgozott termékek. Az illóolaj vegyületek hőre, fényre, levegőre érzékenyek, ezért a gyártás, majd a több hónapos szállítás, kereskedelmi tárolás és a felhasználás körülményei nagyban befolyásolhatják a kivonatok minőségét és humán hatását. 

A gőzágy esetében ezek a kockázatok nem állnak fenn, mert a gyógynövények illatos hatóanyaga a kivonást követően azonnal felhasználásra kerül.

Továbbá, a fejlesztés során azzal a feltételezéssel éltünk, hogy a gyógynövények illóolaj hatóanyagai a természet által a növényben létrehozott összetételükben fejtik ki leghatékonyabban kedvező humán hatásukat. Azért használ a gőzágy gyógynövényeket a kezelésekhez, mert a természetes gyógyerőt közvetlenül eredeti állapotában alkalmazza a terápiákhoz.

Alkalmazott módszerek területén

A gőzágy aromaterápiás kezelése - elsőként a piacon- egyéni igényekhez igazodó, programokkal vezérelt folyamat, amely lokálisan egy testrészre irányul és a kezelési jellemzők például hőmérséklet, hatóanyag mennyisége, koncentrációja időben szabályozhatók.

Klasszikus aromaterápia során a kezelés módszere - inhalálás, párologtatás, masszázs, fürdő, borogatás- nem automatikus, programozható algoritmusokkal nem szabályozható, ezért az egyéni adottságokhoz kevésbé társítható. 

Sportruházat-www.shop11.hu